čtvrtek 28. července 2016

Rozbor - Několik Marvel seriálů od Netflixu


Nemohl jsem uvěřit tomu, že během jednoho dne udělám rozbor několika trailerů a teaserů. Prostě neuvěřitelné. Každopádně, máme zde několik trailerů s teasery na Marvelovské seriály od Netflixu. Nebyl bych by to já, kdybych na to neudělal rozbor. Tady ho tedy máte. Videna najdete v článku, takže je nemusíte pracně hledat.

Daredevil:

0:01 - Hned ze začátku můžeme vidět zajímavý pohled na ceduli s čísly 1, 2 a 3 a s nápisem Hell´s Kitchen. Vedle nápisu je taktéž šipka ukazující dolů. Pravděpodobně je tohle pohled na metro, protože takové věci obvykle v metru bývají hodně často.
0:05 - Najednou vypadl proud a slyšíme záhadné zvuky. Určitě teď Daredevil s někým bojuje, protože zvuky mají hodně bojový formát. Navíc, jdou tam slyšet i údery.
0:07 - A najednou máme ceduli pěkně od krve. Tudíž už máme úplně jasno, že došlo k bitce. Kdo vyhrál se ale neví. Později dokonce můžeme slyšet v pozadí další zvuky.
0:15 - Pěkný pohled na logo seriálu. Pod logem máme nápis Season III (to III je mimochodem číslovka 3) Coming Soon, což znamená, že třetí řady Daredevila se dočkáme již brzy.


A dál už nemusím říkat nic. Pak tam máte jenom logo Netflixu, na které se tento seriál vysílá.


Co bych mohl říci. Ve zkratce nám teaser moc neřekl. Řekl nám jen to, že bude třetí řada a pravděpodobně nám ukázal, že v jedné epizodě bude bitva v metru. Určitě jsme všichni zvědaví.




Defenders:

0:00 - Hned na začátku máme celkem hezký pohled na logo Netflixu a hned za dvě sekundy pohled na logo Marvelu.
0:07 - Hned ze začátku vidíme zeď s různými nápisy. Pravděpodobně z novin. Prvně vidíme nápis kříž, na kterém je ze shora napsáno Sin You Out a z levé strany máme napsáno Will Find. Na levé pak máme nápis Nelson And Murdoc, což znamená, že to odkazuje na zápas otce Daredevila s jedním zápasníkem. Jeho otec kvůli němu vyhrál a pak nedopadl dvakrát dobře. Daredevil se proto pomstil a dal se na dráhu hrdiny. U kříže pak máme nápis, který moc nemůžeme přečíst. Můžeme ale vidět jenom nápis Saturday Atlantis. Nevím, co si pod tím mám osobně moc představit.
0:09 - Pak zde máme pohled na nápis The Devil of Hells, což je opět odkaz na Daredevila jakožto hrdinu. Trochu to podle názvu odkazuje na komiks Daredevil: Ďábel Strážný (Daredevil: Guardian Devil). A hned o dvě sekundy můžeme vidět část červeného nápisu Daredevil. Konkrétně vidíme pouze písmena D a A.
0:13 - Pak zde vidíme nápis Alias. Pod nápisem Alias vidíme černou čáru a poté nápis Investigations. Toto je odkaz nejenom na Jessicu Jones, ale i na její vlastní komiksovou sérii jménem Alias, kde se dokonce poprvé objevila.
0:16 - Dokonce hned na to vidíme foťák nabarvený do fialova. Opět odkaz na Jessicu. O dvě sekundy později dokonce vidíme i náčrtky samotného foťáku černo-bílou barvou.
0:20 - Dále vidíme nápis Property Seagate Prison. Tohle je odkaz na Luka Cage, protože dříve byl Luke Cage v minulosti vězněn v tomto vězení a až pak se dal na dráhu hrdiny. O další dvě sekundy později dokonce vidíme nakreslenou věznici samotnou.
0:25 - Při tomto čase můžete vidět část nápisu slova Fist. Konkrétně můžete vidět jenom písmena F a z části i I. Je to mimochodem část jména hrdiny jménem Iron Fist. Tudíž opět odkaz.
0:28 - Kromě Iron Fistovského symbolu (na levé straně) uvidíme i nákres kartičky, kde je napsáno Returned Your Call. Pod tím je nápis Message s dvojtečkou a přes skoro celou kartu je pak napsáno Who Is Danny Rand? Pokud to nevíte, tak Danny Rand je skutečné jméno Iron Fista.
0:30 - Poté vidíme, jak některé nápisy padají ze zdi zajímavým způsobem.
0:34 - Hned na to uvidíme na zdi ruku vytvořenou pouze z nápisů a na ní máme z jednotlivých písmen vytvořený nápis Defend. Poté se dokonce v několika sekundách pozadí stěny odstraní a uvidíme krásně nakreslené pozadí v podobě města.


Po zbytek videa pak slyšíme pouze hlas záhadného muže, uvidíme logo Defenders a do toho můžeme mít možnost poslouchat hodně pěknou hudbu. Poté vidíme i číslo 2017, což je číslo, díky kterému víme, že seriál odstartuje v roce 2017.  


Teď můj názor na teaser. Rozhodně hodně povedený. Líbilo se mi, jak byly dobře udělány ty odkazy na jednotlivé postavy z Netflix seriálů od Marvelu. Těším se na to, jaké to bude mít ohlasy. Opravdu jsem zvědav. Logo se podle mě povedlo k tomuto seriálu a hudba v traileru byla taky super. Mimochodem, mám teorii na to, kdo by mohl být ten záhadný muž, který během teaseru mluvil. Podle mě to bude Kingpin kvůli tomu, že ten muž má v teaseru hluboký hlas a hluboký hlas mají většinou lidé tmavší pleti. A už kvůli tomu, že Kingpin je v Daredevilovi afro-američan, tak by to mohl být on. Každopádně, nevím, jestli se s Kingpinem ještě něco nestalo, tudíž nemůžu přesně říci, jestli je to on. Myslím si ale, že jako hlavní záporák by se určitě do Defenders hodně hodil. Nejlepší by ale bylo, kdyby se všichni předešlí záporáci rozhodli spolčit proti Defenders. To by bylo určitě super. A nebo by to mohlo být vymyšleno i tak, že by se objevil nějaký nový záporák, který by proti Defenders bojoval. Ještě se uvidí, jak to bude.





Luke Cage:

0:01 - Hned ze začátku máme krásný pohled na dobře vypadající město s několika budovami.
0:05 - Vypadá to, že tento muž bude jedním s členů rodiny Luka Cage. Bohužel členy Cagovy rodiny neznám, tudíž nemůžu říci, kdo to je. Hned za jednu sekundu vidíme hlavu Luka, který vypadá dost drsně. I jeho hlas je super. Přece jenom, je to muž tmavší pleti a jak už bylo řečeno, ti mívají často takový hlubší hlas.
0:15 - Hned vidíme logo Netflixu a do toho nám začne hrát zajímavá hudba.
0:17 - A ihned na to logo Marvelu. Protože proč prostě ne :-)
0:20 - Opět další krásný pohled na město. Tentokrát můžeme vidět město v noci i s věcmi, které se dějí na cestě s auty a podobně.
0:22 - Luke Cage nám ukazuje svůj drsný obličej a nasazuje si jako správný gangster kapuci, aby vypadal dosti cool.
0:26 - Hned na to vidíme hodně zajímavou scénu, kdy Luke vytrhne autu dveře a později je využije. Potom bude vysvětleno proč - díky dalším scénám.
0:31 - A už víte důvod, proč si ty dveře vzal. Ano, jenom kvůli proražení dveří. Nebojte ale, využije je ještě dalším způsobem.
0:37 - Opět uvidíme Cage díky dveřím od auta zničit sklo. Opět další zajímavá scéna.
0:38 - Na to hned přiběhne gang zločinců se zbraněmi a začne po Lukovi pálit. Naštěstí využije dveře jako štít, což je dosti zajímavý nápad.
0:41 - Jeden gangster dole.
0:44 - Poté vidíme, jak díky dveřím ničí dalšího gangstera u schodů. Přitlačí ho ke zdi, udělá drsný pohled a ze schodů ho odhodí.
0:46 - Gang zločinců urychleně běží pryč. O tři sekundy později Luke rukama udělá gesto, kterým naznačuje, ať jde další zločinec proti němu. Na to opravdu hned jeden človíček vytáhne zbraň a snaží se ho zranit, ale Cage se opět dosti dobře brání. Tentokrát ale už využívá pouze pěsti.
0:52 - Zločince poté hezky zvedne a parádně rozdrtí.
0:59 - Kromě toho, že uvidíme další akční sekvenci, uvidíme jednoho dalšího zlého člověka střílet po našem bombastickém hrdinovi. Ten ale díky své kůži nic necítí. Poté o několik sekund později přerazí pěstí o mříže, které poté odkopne kopačkou.
1:18 - Luke se poté s někým baví a hovoří se známou osobou, kterou už jsem někde u Marvelu viděl. Bohužel si nejsem jistý, jestli je to zrovna ta postava, o které mluvím. Podle fotografií mi ale připadá, že to doopravdy ta postava je. O tom ale až později.


Poté vidíme už jenom logo samotného seriálu a nápis Only on Netflix. Pod tím vidíme, že je napsáno All Episodes September 30, to znamená, že všechny epizody tohoto seriál budou dostupné na Netflixu 30. září.


Opět vyslyšte můj názor. Podle traileru si myslím, že seriál bude vynikající. Už jenom díky tomu, že má úžasné akční scény, které se jen tak nevidí. Prostě hrdina si například vezme dveře od auta a využije je jako štít. To jsem moc neviděl v akčních filmech nebo seriálech. Určitě tento seriál bude na úrovni seriálu Daredevil z hlediska akce. Každopádně, vraťme se k tomu, o tom jsem chtěl mluvit. Podle toho, co jsem v traileru viděl v čase 1:18 mluvil Luke Cage s War Machinem. Zkusil jsem se dívat na fotky War Machina bez masky a na toho člověka v traileru, se kterým Luke mluvil a přišlo mi, že ti dva jsou si hodně podobní. Hmmm, že by konečně propojení seriálů s filmy ? Uvidíme. Možná je to jenom jiný člověk, akorát vzhledově vypadá jako herec, co hraje War Machina. To se dozvíme až později po vydání všech epizod seriálu.





Iron Fist:

0:01 - Opět pohled na logo Netflixu a později i na logo Marvelu.
0:06 - Hned na začátku můžeme vidět část původu Iron Fista. Vidíme ho v letadle jako mladého s jeho maminkou. Copak se asi stane ?
0:10 - Ano, uhodli jste. Havarovali v letadle. Jak originální.
0:13 - Hned na to vidíme mladého Iron Fista nehybně ležet.
0:15 - Pak vidíme dva muže, kteří podle vzhledu jsou čínského původu. S velkou pravděpodobností někam našeho mladého Dannyho (Danny je pravé jméno Iron Fista) někam odvedou.
0:20 - Poté máme pohled na město, které už jsme mohli vidět i v traileru na seriál Luke Cage. Tudíž by nebylo na škodu, kdyby se oba dva potkali a vytvořili by duo Heroes for Hire, který byl i v komiksech.
0:25 - Menší pohled na už dospělého Dannyho, který před dvěma vteřinami chodil na chodníku bez bot. Sami jste to mohli vidět.  
0:27 - Poté vidíme Iron Fista v uzavřené mstnosti spoutaného na posteli. Možná je to blázinec, možná vězení, možná nějaká laboratoř a nebo i vyslýchací místnost. Uvidíme, jak to s tou místností bude v seriálu.
0:32 - Proboření zdi jenom díky jednomu Fistovu úderu.
0:35 - Detailní pohled na Dannyho zblízka. Nevypadá špatně, ale spíš jsem si ho představoval mladšího. Ale i takhle nevypadá vůbec špatně. Podle zranění na tváři vidíme, že musel něco protrpět.


A poté už vidíme jenom dosti cool logo seriálu s nápisem Only on Netflix a pod tím Coming Soon. To znamená, že ještě nevíme, kdy samotný seriál vyjde na Netflixu se všemi epizodami. Ví se ale, že má být v roce 2016, tudíž tento rok.


No a teď můj názor. Trailer nám v podstatě toho opět moc neřekl. Řekl nám, jak vypadá Iron Fist a ukázal nám i jeho původ, který pravděpodobně bude ihned v první epizodě. Jsem ale zvědavý, jaký tento seriál bude.





To by tedy byly moje rozbory všech trailerů/teaserů, které vyšly. Celkově byly hodně zajímavé a těším se na všechny seriály. Sice je nesleduji, ale je to Marvel, který mám hodně rád. Uvidíme ještě, jestli začnu nějaký z těchto seriálů sledovat, ale prozatím nebudu.


Tohle by ale už bylo ode mě vše. Mějte se hezky a ahoj :-)

DanecekKM

Žádné komentáře:

Okomentovat